Pak de regie over je leven, anders beland je in andermans plannen!

 

Heb jij het gevoel dat je op een denkbeeldig kruispunt staat, maar niet goed weet of je linksaf, rechtsaf of rechtdoor moet gaan? Heb je het idee dat het leven aan je voorbij raast en je meer aan het overleven dan aan het leven bent. En voel je weinig levensenergie, vermoeidheid, stress, spanning en onzekerheid?

 

Vertraag je pas en ik wandel met alle liefde graag een stukje met je mee op jouw hartstocht, want je hoeft het niet alleen te doen. Jij bepaalt de richting! Ik coach je met liefde!


Hoe gaat vitaliteitscoaching bij heidiblomcoaching in zijn werk?

Elk coachtraject begint met een oriëntatiegesprek. Van te voren stuur ik je een formulier met een aantal vragen over jou als persoon en over de reden waarom je gecoacht wilt worden. Tijdens het oriëntatiegesprek zelf gaan we daar dieper op in, zodat de vraag en het doel concreet zijn. De oriëntatie is ook bedoeld om te ervaren of we een klik hebben.

Tijdens het oriëntatiegesprek hebben we jouw coachvraag/doel onderzocht. Dit is onze bestemming voor het coachtraject. Het komt voor dat het doel gedurende het traject in beweging is. Doordat je dichter bij jezelf komt wordt soms ineens duidelijk waar het écht in essentie om draait voor jou. Het komt ook voor dat het doel minder belangrijk wordt, bijvoorbeeld doordat je je gelukkiger voelt of bepaalde zaken meer los kunt laten. Om die reden krijgt het hier en nu een leidende rol in de coaching, zonder de bestemming uit het oog te verliezen.

We spreken gemiddeld eens in de 2 à 3 weken af. Jij voelt welke frequentie bij jouw coachvraag past. Een sessie duurt een uur tot anderhalf uur. Je betaalt altijd per sessie hetzelfde bedrag, dus je weet van te voren waar je aan toe bent. Soms gebeurt er zoveel in korte tijd dat een uur al intensief genoeg is, soms is de aanloop wat langer en is er wat meer tijd nodig om tot een kern te komen. Alles is goed; je mag je eigen tempo en proces volgen. Het aantal sessies verschilt per persoon maar je kan uitgaan van een gemiddelde van 4 sessies.

Het is mogelijk dat we tussen de sessies door huiswerk opdrachten afspreken. Dit is afhankelijk van jouw coachdoel/vraag, hoe de sessie is verlopen en wat je zelf prettig vindt. Ik bied iedereen maatwerk aan en ga daarin ook op mijn eigen gevoel af. Qua type opdrachten kan je denken aan bijvoorbeeld mediteren, schrijfopdrachten, luisteren van een podcast, het maken van een droombord, het onderzoeken van je gevoel/gedachten of ‘gewoon’ het integreren/ toepassen van het geleerde in de sessies.

We gaan wandelen in de natuur. Dat kan in de buurt van jouw huis of werkplek. Ik heb in Waardenburg een prachtige plek in de natuur tot mijn beschikking. Middenin een kersenboomgaard en naast een weiland met koeien. En in Culemborg kunnen we bij Caatje aan de Lek afspreken voor een prachtige wandeling over het klompenpad. Ik kies voor wandelen, omdat buiten zijn energie geeft en een gevoel van ruimte en vrijheid geeft. Wandelen zorgt ervoor dat alles in beweging komt en als je beweegt ontstaat er ruimte in je hoofd, je lijf en in je hart. De natuur biedt ons gratis prachtige uitzichten, inzichten en metaforen. 

Jouw lichaam is jouw huis en jij wilt thuiskomen bij jezelf. Dat is jouw hartstocht. Jouw lichaam vertelt jou veel over hoe het met je gaat. Je ademhaling, je gedachten en gevoelens, slaap- en eet ritme, pijntjes, stresshantering etc. Bewustwording krijgen hoe je lichaam, hoofd en hart met elkaar samenwerken en hoe je signalen kan herkennen is iets waar ik jou kennis mee wil laten maken. Ik coach je met liefde, rust, aandacht, compassie, creativiteit, speelsheid, humor en intuïtie. We praten over wat er in jou omgaat, waarbij ik je uitdaag te voelen en minder vanuit je hoofd te praten. De vitaliteitsschijf van vijf gebruik ik als basis. Evenals rust, reinheid en rituelen. Ik heb er ook plezier in om intuïtieve werkvormen te gebruiken; werkvormen die niet perse alledaags zijn en jou dichter bij jouw gevoel brengen. Het kan zijn dat de ene werkvorm overvloeit in de andere werkvorm. Dat maakt de coaching speels en beweeglijk en zorgt dat we tot de kern komen.

Het kan voorkomen dat je verleden ter sprake komt. Het wordt je bijvoorbeeld ineens duidelijk dat je nu ergens tegenaan loopt door iets wat je vroeger hebt meegemaakt. Als dit gebeurt nemen we de tijd om daar naar te kijken. Dat is belangrijk, want anders is de coaching niet meer dan symptoombestrijding. Het een plek geven van het verleden maakt dat je jouw gedachten, emoties en patronen beter begrijpt en andere keuzes kunt gaan maken. Wat ik echter nooit zal doen is ‘prikken’. We werken met wat zich aandient en laten rusten waar de tijd nog niet rijp voor is.

Ik geloof in een gezonde balans tussen hoofd en hart. In een wereld waarin we vooral uitgedaagd worden onze hersenen te gebruiken en emoties of gevoelens niet altijd een plek krijgen kan het gebeuren dat je eigenlijk helemaal niet goed weet wat je voelt en dus wilt. Terwijl je misschien wel het idee hebt dat in contact komen met je gevoel en intuïtie de sleutel kan zijn om inzichten te krijgen en meer zingeving, inspiratie, energie en/of welbevinden te ervaren. Ik daag je in mijn coaching dan ook regelmatig uit van je hoofd naar je gevoel te zakken. Mijn levensmotto is; ' het mooiste wat je kunt zijn is jezelf' Als jij tevreden bent met jezelf en alles kan omarmen dan straal je dat ook uit en sta je in je kracht.