Als vitaloog® zet ik me met liefde in voor medewerkers, het hart en ziel van jouw zaak!

 

Een vitaloog® is een vitaliteitscoach en vitaliteitsadviseur in één. Een vitaloog® zet o.a. de vitaliteitsschijf van vijf in om medewerkers, teams en organisaties te begeleiden naar meer vitaliteit, zodat ze (nog) meer resultaat uit hun talenten, loopbaan en privéleven kunnen halen. Om deze mooie titel met trots te mogen dragen, heb ik de Post-HBO geaccrediteerde registeropleiding gevolgd bij Vitacademie in Eindhoven. 

 

waar gaat mijn hart sneller van kloppen?

Van mensen die de regie over hun leven willen (terug) pakken. Mensen die levensenergie (willen) voelen en mij in vertrouwen nemen met hun levensverhaal. Ik geniet van mensen die van hun passie hun werk hebben gemaakt. En van mensen die op zoek zijn naar de passie in hun leven en mij benaderen om daar samen naar op zoek te gaan. Welke talenten, dromen en ambities zitten er in mensen. Welk onzichtbaar verlangen zit er verscholen en wat is ervoor nodig dat mensen hun hartstocht gaan bewandelen? 

 

Van organisaties die hun zaakjes op orde (willen) hebben op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn van alle medewerkers. Het is mijn missie om werkgevers in Nederland te helpen hun arbeidsomstandigheden neer te zetten als een huis waarin vitale medewerkers met plezier (samen)werken. Dat doe ik met ‘Het Arbo Huis van Heidi’ Wil je hier meer over weten? Klik hier; hart voor de zaak

 

Medewerkers zijn het kloppende hart van iedere organisatie. Door zorg te dragen voor optimale arbeidsomstandigheden binnen je organisatie, binnen je teams en bij medewerkers, zorg je ervoor dat er met plezier, bevlogenheid en betrokkenheid binnen jouw organisatie gewerkt wordt. Hoe kan je ervoor zorgen dat de vitaliteit van jouw medewerkers wordt vergroot, waardoor ze meer resultaat halen uit hun talent, loopbaan en privé leven. Hoe kan jij als medewerker de regie over jouw leven (terug) pakken. Aan welke knoppen kan je draaien voor (meer) levensenergie? Daar help ik organisaties en medewerkers, vanuit de grond van mijn hart, graag bij!

 

Op 1 augustus 2008 veranderde mijn leven voorgoed. Ik werd voor het eerst moeder, maar niet zomaar 1. Ik werd een 'Hartemama' van een ‘Hartekind’. Onze oudste zoon bleek namelijk een aangeboren hartafwijking te hebben. Bijna 13 jaar heeft mijn Hartstocht geduurd. Mijn zielenpad op zoek naar wat ik hier te doen heb. De eerste jaren stonden in het teken van ons gezin. Ik combineerde mijn parttime baan als P&O adviseur met ons gezin. Mijn man was veel op uitzending voor zijn werk en ik was de stille kracht en stabiele factor thuis. Soms was het mantra ‘niet klagen, maar dragen’ als het zwaar was om er alleen voor te staan. Maar de belangrijkste les die ik in die periode geleerd heb, is om te genieten in het hier en nu! Er is alleen NU. Geniet van elk moment! Met volle teugen levensvreugde! Toen de jongens wat groter en zelfstandiger werden ontstond er ruimte in ons gezin en bij mij. We werden verblijd met onze dochter en ze voegde zich zo natuurlijk binnen ons gezin dat ik ook al snel zelf de ruimte kreeg voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Want wat brachten deze levenslessen mij? Wat probeert het leven mij duidelijk te maken? Wat is de zingeving in mijn leven? En het antwoord daarop is even simpel als dat het ingewikkeld is. Liefde overwint alles! Liefde voor mezelf (zelfliefde) en liefde voor de ander. Zorgen is een vorm van liefde geven. En goed voor mezelf en een ander zorgen is liefde in zijn meest pure vorm.

 

En dat is wat ik hier te doen heb! Als vitaloog® moeder, vrouw, vriendin, dochter en zus. Zorgen voor de mensen in mijn omgeving. Zorgen dat organisaties hun basis arbeidsomstandigheden op orde krijgen, zodat hun Arbo staat als een huis waar het veilig en vertrouwd is. Waar talenten van medewerkers gezien worden en waar ze zichzelf kunnen zijn. Zorgen voor medewerkers door ze te zien als unieke mooie mensen met een hartstocht en door bewustwording te creëren dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun leven en hoe ze de regie over hun leven (terug) kunnen pakken. En aan welke knoppen ze kunnen draaien voor (meer) levensenergie. Ik zet me met liefde in voor het hart en ziel van jullie organisatie en ik coach jullie medewerkers met liefde!

 

Daar komen mijn twee werelden samen. Privé en werk; 'zorgzaamheidi'. Daar zit de gemene deler. Daar gaat mijn levensenergie van stromen. 

jouw hartstocht

Vanaf het moment dat je geboren wordt, ga je op pad. De tocht van je leven. Ik noem het ‘jouw hartstocht’ Op jouw tocht word je gevormd door de mensen met wie je optrekt en door de gebeurtenissen die jij meemaakt in je leven. Dat is jouw levensverhaal. Je identificeert jezelf met jouw verhaal, je bent dat verhaal. Is dat zo? Of is dit het verhaal waar jij in bent gaan geloven? Staat jouw levensverhaal jouw levensenergie, dromen, wensen en ambities in de weg? En loop je een route die jou niet meer dient? Je staat op een denkbeeldig kruispunt en je vraagt iemand je de weg naar jouw hartstocht te wijzen, want zelf heb je het gevoel dat je in cirkeltjes blijft lopen.

 

Je bent er aan toe om jouw levensverhaal te herschrijven. Bewustwording is de eerste stap van lijden onder je verhaal naar het leiden van je verhaal. Dat wat jij hebt meegemaakt in je leven, maakt jou uniek en kan jij inzetten om in jouw kracht te gaan staan. Het is mijn missie om jou bewust te maken van jouw mooiste versie van jezelf. En dat jij kan zeggen; ' deze tocht heeft me teruggebracht bij mezelf'

 

Mag ik een stukje met jou meewandelen op jouw hartstocht? Ik wijs je met liefde de weg!

Ik zorg ervoor dat jij ook op een andere manier naar jouw levensverhaal kan kijken en dat doe ik door jou;

 • terug naar de basis te brengen, zodat de basis op orde komt vanuit rust, reinheid en rituelen
 • de tijd te geven om jouw levensverhaal te vertellen. Ik luister aandachtig en met liefde
 • te laten vertragen. Ik neem de tijd voor jou en leer jou tijd voor jezelf te nemen
 • te laten verstillen. Bewustzijn creëer je door tot stilstand te komen in het hier en nu 
 • te leren ontspannen en rusten. Ik ben de rust zelve; je ervaart rust bij mij en vindt rust bij jezelf
 • te leren luisteren naar de signalen die jouw lichaam, gedachten en gevoelens jou geven
 • te leren de regie over je leven (weer) te pakken; van overleven naar leven
 • te laten zien aan welke knoppen je kan draaien voor (meer) levensenergie
 • te begeleiden om je keuzes te maken vanuit je hart, intuïtie en je hoofd
 • keuzes te leren maken om voor jezelf te zorgen en van jezelf te houden
 • te helpen te omarmen wat er is; vanuit mildheid, zonder oordeel, leren accepteren. Het mooiste wat je kunt zijn is jezelf

 

hart voor de zaak 

In mijn jarenlange loopbaan als P&O adviseur vanuit de Bedrijfsvoeringsorganisatie West Betuwe (BWB), een samenwerkingsverband voor de gemeente Culemborg, gemeente Tiel en gemeente West Betuwe, heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden, coachen en ondersteunen van leidinggevenden. Met name in de begeleiding van langdurig zieke medewerkers. In de praktijk was ik niet alleen de vertrouwenspersoon van de leidinggevenden, maar ook voor de medewerkers. Ik was de verbindende factor tussen beiden. Ik had voor beiden een luisterend oor en zorgde ervoor dat de dialoog constructief was op het wet verbetering poortwachter traject en zacht was op de relatie. En zo ontstond een bewustwording van 'iets anders'. Iets wat ik met mijn hart zou kunnen doen, iets wat ertoe deed en waarbij ik wat kon betekenen voor anderen. Dat was de reden dat ik in 2018 de NOBCO gecertificeerde opleiding tot intuïtief coach ging doen. Mijn aanpak met leidinggevenden en medewerkers was vanuit intuïtie, maar ik wilde daar werkvormen en handvatten bij kunnen gebruiken. 

 

Per 2020 hield ik mij in mijn functie als adviseur vitaliteit, verzuim en arbeidsomstandigheden bezig met een gezonde en veilige werkomgeving voor medewerkers en op het vergroten van de vitaliteit van de vier organisaties. Abstracte termen als vitaliteit en duurzame inzetbaarheid inhoud en betekenis geven. Dat vraagt om een maatwerk aanpak per organisatie, want iedere organisatie kent haar eigen missie en visie, cultuur, leiderschapsstijl, structuur en personeelssamenstelling. Ik kwam er in deze functie achter dat je ook een afstand een bijdrage kan leveren aan de arbeidsomstandigheden. Dit was een interessante aanvulling op mijn werkervaring waarbij ik vaak rechtstreeks aanwezig was bij de gesprekken tussen leidinggevenden en medewerkers. Vanaf deze afstand kwam ik erachter dat als we in gesprek zijn met een langdurig zieke medewerker, wij curatief bezig zijn. Een medewerker hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. En tijdens de opleiding tot vitaloog®kwam ik achter een nieuwe term, amplitie. Wat in mijn functie betekende dat ik me bezig hield met het vergroten, vermeerderen en versterken van het welbevinden van alle medewerkers. 

 

Per 1 juni 2021 heb ik de overstap gemaakt naar de Werkorganisatie Druten Wijchen waar ik me als Arbo Coördinator bezig houd met de veiligheid, gezondheid en het welzijn van alle medewerkers. En per 9 juli 2021 mag ik mezelf vitaloog® noemen. Drie dagen per week ben ik werkzaam bij WDW en twee dagen per week werk ik als vitaliteitscoach en vitaliteitsadviseur en hoop ik een betekenisvolle bijdrage te leveren in het begeleiden van organisaties, teams en medewerkers naar meer vitaliteit. 

 

Om mijzelf te blijven ontwikkelen op mijn vakgebied ben ik verbonden aan het Nederlands Genootschap van Vitalogen (NGvV) Dat is de beroepsvereniging van vitalogen in Nederland. Vrijwel alle post-hbo gediplomeerde vitalogen zijn lid. De vereniging richt zich vooral op de ontwikkeling van de functie van Vitaloog. Daarbij hoort de collectieve belangenbehartiging, het verzorgen van een opleidingsprogramma en het bevorderen van de onderlinge contacten tussen vitalogen door middel van congressen en bijeenkomsten. 

vlinder zegt over mij;
Mijn leven begon als een eitje. Ik ben geboren als een rups. Het leven heeft mij veel mooie, maar ook pijnlijke ervaringen gegeven waar ik van heb mogen proeven. In mijn cocon sloot ik mezelf af van de buitenwereld om de ervaringen van het leven te mogen verwerken en om te groeien. Na lang wachten ben ik hier dan: vlinder! Vrolijk dartel en fladder ik van bloem naar bloem. Ik hou van spelen en vrijheid en geniet van het leven.
Ik ben speels, luchtig, vrij, beweeglijk, blij, levenslustig, vrolijk, sierlijk. Ik heb geduld, vertrouwen, innerlijke schoonheid. Ik kan goed transformeren, veranderen, spelen, inspireren en fladderen.

vlinder zegt tegen jou;
Als ik in je leven ben gefladderd, vertel ik je dat je verandert. Een belangrijke tijd is voor je aangebroken. Laat zien wie je echt van binnen bent. Wees niet bang, je bent veilig. Speel en voel je vrij. Gebruik mijn kracht van transformatie en vertrouw erop dat het goed komt.